Mediationprocedure

Uw aanvraag
Er wordt binnen een week contact met u opgenomen na uw aanvraag, hetzij telefonisch, via de mail of contactformulier en wordt u en de andere partij uitgenodigd voor een intakegesprek.

Onderwerpen intakegesprek
• kennismaking met de mediator
• informatie over het mediationproces
• de mediator toetst of mediation voor u het meest geschikte middel is
en of u bereid bent om samen naar een oplossing te zoeken
• de kosten en de verdeling van de mediation
• de (concept) mediationovereenkomst

Mediationprocedure
De mediation start met het ondertekenen van de mediationovereenkomst. Daarin zijn onder meer de spelregels van mediation opgenomen, wordt de vrijwilligheid en de vertrouwelijkheid benoemd en wordt genoemd wat de kosten bedragen. Het mediation- of bemiddelingsproces bestaat uit gesprekken tussen u, de ander(en) en de mediator. U zit doorgaans samen aan tafel. De mediator is de neutrale en onafhankelijke proces- of gespreksleider.

De mediator zorgt ervoor dat iedereen zijn verhaal kan doen. Ik begeleid u en de andere deelnemer met het zoeken naar oplossingen die voor iedereen goed werken en acceptabel zijn. Als u samen oplossingen heeft gevonden, dan zet ik of u beiden deze op papier. Dat heet de slot- of vaststellingsovereenkomst.

Als het emotioneel erg zwaar voor u is om aan de mediation deel te nemen of de situatie is erg complex, dan mag u zich tijdens de mediationgesprekken door iemand laten bijstaan. Dit kan zijn bijvoorbeeld door een familielid, partner of bijvoorbeeld een juridisch adviseur.

Mediation met meerdere partijen en groepen is eveneens mogelijk, vaak wordt er dan een tweede mediator bij betrokken.

Zo'n 80% van de mediationtrajecten leidt binnen gemiddeld 3 tot 5 bijeenkomsten van circa 1,5 uur tot een succesvolle uitkomst. Lukt het niet om er via mediation uit te komen, dan kan de zaak altijd nog worden voorgelegd aan de rechter.

regel

 

 

 

Koning Mediation

M: 06 - 385 058 56

MfN register mediator

T: 026 - 707 8017

Tuin van de Burgemeester 22

afra@koningmediation.nl

6666 CZ Heteren

www.koningmediation.nl

 

 

 

 

regel

Home

Wat is mediation?

Voor wie is mediation?

Scheiden

Arbeidsconflict

Privé-geschillen

Mediationprocedure

Wat kost mediation?

Uw mediator

Contact / Links

MfN register mediator voor de gemeente Overbetuwe: Heteren, Elst, Zetten, Hemmen, Homoet, Herveld-Andelst, Oosterhout, Randwijk